از هر دری سخنی ...

خدایا ! تا خدائیش باش ...

از هر دری سخنی ...

خدایا ! تا خدائیش باش ...

شما برنده اید! (در باب ایمیل های جعلی خطرناک)

شما برنده اید! (در باب ایمیل های جعلی خطرناک)

موضوعی که من رو وادار به نوشتن این پست می کنه، خبر اخیر یکی از دوستان هست که دوباره مثل چند تا از آشنایان دیگه مبلغی پول رو داده هوا! قضیه از این قرار هست که ایمیلی با مضمون برنده شدن در یک قرعه کشی آنلاین دریافت می شه و در پروسه دریافت جایزه شما باید مبلغی رو به حساب فردی واریز کنید تا جایزه رو براتون بفرستند و بعد از ارسال مبلغ ناگهان همه چی به هیچی!


البته خیلی از شما ها این قضیه رو می دونید و بی شک چندین بار از این ایمیل ها دریافت کردید، ولی هستند یکسری افرادی که نگاه ساده لوحانه ای به این قضیه دارند. یا یکسری افرادی که اطلاعات کافی در این زمینه ندارند و یا حتی افرادی که اینترنت را یک دنیای بدور از دروغ و جعل می دانند و لذا همواره آسیب می بینند. در این پست من ماهیت این نوع ایمیل ها رو بررسی می کنم و راهکارهایی رو برای پیشگیری از این اتفاقات برای همه اونهایی که به نوعی آسیب پذیر هستند ارائه می دم.

ما دو نوع کاربر اینترنت داریم، یکسری که دائم آنلاین هستند و به قول محسن خود اینترنتن! این قشر عزیز معمولا از تمام سوراخ سنبه های اینرنت خبر دارند و خیلی کم گول می خورن.
قشر دیگه افرادی هستند که هفته ای یکبار اون هم با هزار بار مشورت با دوستشون و اجبار و الزام دوستشون که تورو خدا رو کاغذ مراحل وصل شدن به اینترنت رو کامل با جزئیات بنویس، بعدش هم می رن به یه خدمات کامپیوتری و می گن “آقا از اون کارتها که باهاشون به اینترنت وصل می شن یکی لطفا بدید” و بعدش کارت رو می یارن خونه و با احتیاط لاک روش رو با کلیدشون پاک می کنند و از رو کاغذی که دوستشون بهشون داده مراحل رو دنبال می کنند و نهایتا وصل می شن به اینترنت. (خیلی از ماها زمانی اینطوری بودیم!). خلاصه این دسته وارد سایت یاهو و قسمت ایمیل می شن. نام کاربری و پسور خودشون رو هم از تو دفتری که تو کشو میزشون هست استخراج می کنند و خلاصه لاگین می شن به inbox یاهو. تازه ترین و جذاب ترین ایمیلی که رسیده، عنوانی بسیار جذاب داره!  ” Congratulation, You have won $1000000″ . اینجاست که رنگ از رخسار کاربر می پره و فوری ایمیل رو باز می کنه. با انگلیسی دست و پا شکسته و به کمک یک دیکشنری نهایتا متوجه می شه که ستاد قرعه کشی بریتانیا یه قرعه کشی انجام داده و ایمیل ایشون از بین هزاران ایمیل انتخاب شده. در ته ایمیل هم ذکر شده که هرچه زودتر با ما تماس بگیرید و مشخصات خودتون رو برامون بفرستید. ادامه بحث رو از روی یک قضیه ای که واقعا اتفاق افتاده و باعث شد که یکی از دوستان 500 دلار رو همینجوری الکی باد کنه! . این دوست ما اطلاعات خودش رو می فرسته! چند ساعت بعد یک ایمیل حاوی تصویر اسکن شده از پاسپورت وکیلی که واسطاین دوست ما با ستاد قرعه کشی بود براش ارسال می شه. دوست ما هم پاسپورت خودش رو اسکن می کنه و حساب Draft رو که تو بانک ملی قابلیت انتقال حواله جات رو بصورت بین المللی داره براشون ارسال می کنه. تا اینجا همه چیز به نحو احسنت پیش می ره. نهایتا ایمیلی می رسه که جایزه ای که گرفتید رو ما باید مالیاتش رو بدیم دولت بریتانیا، لذا به این شماره حساب مبلغ 500 دلار بفرستید تا تمام مراحل اداری به اتمام برسه و تا ده روز جایزه شما برسه دستتون. این دوست ما هم که از هیچ جا بی خبر، 500 دلار رو که شاید سرمایه ماهها تلاش و کارش بود و پس انداز کرده بود رو همینجوری الکی از طریق Draft به گمونم حواله می کنه. و روز دهم هیچ خبری از جایزه نمی رسه. این دوستمون شروع به ارسال ایمیل می کنه و قضیه رو پیگیری می کنه که دیگه هیچ پاسخی دریافت نمی کنه. می آد پیش ما پریشون و غمگین که ما هم بهش می گیم که داداش فاتحه 500 دلارت رو بخون که دیگه از دست برفت!

دوستانی که احساس می کنند امکان داره این بلا سر اونها هم بیاد باید بدونند که این نوع ایمیل ها بطرق خیلی متفاوت و جذاب ارسال می شه. یه نمونه دیگه اش هم که دوستم در مرحله آخر اومد پیشم و نذاشتم پول رو ارسال کنه، یک مرد ثروتمندی در عراق بود که می خواست دارایی خودش رو به این ببخشه چون همه فرزندان و اقوامش در جنگ کشته شده بودند و امثالهم که حتما شما هم بارها دریافت کرده اید. این ایمیل ها در اصل بصورت اسپم برای تعداد وسیعی کاربر ارسال می شه، تصور کنید در هر ارسال یک میلیونی، فقط یک نفر مثل اون دوست ما به دام اینها بیفته. هیچ ماهیت یا شناسه ای برای پیگیری نیست.

خیلی ها گمون می کنند که چون دیگه الان همه اینترنت بلدن و واسه خودشون ایمیل دارن! دیگه گول اینها رو نمی خورن، اما نکته ای که شایان ذکر هست اینه که با افزایش تعداد کاربر، روش های جعل و ارسال اسپم هم افزایش پیدا می کنه، و روز به روز شاهد و شنونده اخباری هستیم که این مال باختگان رو به تصویر می کشه.

به امید روزی که همه مان با آگاهی تمام از این دنیای مجازی لذت ببریم. 

 

برگرفته از http://netsooz.wordpress.com/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد